50
Pioneer 2 Demo i gruppen Tält / Tunneltält / 1-2 pers hos Uthuset (231054)
Pioneer 2 Demo
Pioneer 2 Demo
Pioneer 2 Demo
Pioneer 2 Demo
Pioneer 2 Demo
Pioneer 2 Demo
Wechsel

Pioneer 2 Demo

Lätt tunneltält med absider längs långsidorna, 2.1 kg och 105 cm takhöjd. Utställningsex.
6995 kr / 3498 kr
 • Produktbeskrivning
 • Detta är ett utställningsex som under sommaren stått uppställt på vår tältloge, har ej varit utomhus, har ej använts men har känts & klämts på. Tältet är väl kontrollerat och rengjort men något litet damm, och kanske t.o.m. nåt litet smuts från logen kan säkert hittas om man synar extremt väl.

  Det är många bra materialval och fina detaljer på tälten från tyska Wechsel, just därför vi plockade in dem här på Uthuset, och många modeller har konstruktioner som vi inte hittar hos så många andra tälttillverkare. På det här sammankopplade tunneltältet, Pioneer 2, löper absiderna längs med långsidan istället för på kortsidan. Det gillar vi starkt! Dessutom är det rätt lätt också; 2100 gram. Ett finfint tält för vandring för dig som vill minska på vikten men ändå ha god komfort. Är du kajakpaddlare så borde Pioneer 2 tilltala även dig. Visst, det är varken självstagande eller fristående men tack vare sin kompakta design tar det inte så himlans mycket plats så borde gå att få ner spiken på väl valda ställen. 

  Konstruktionen med att ha absiderna på kortsidan bidrar inte enbart till en lång & rymlig absid utan även att ingången blir rejäl. Dessutom så kan du öppna upp hela långsidan, i finväder är det ju riktigt najs. Håll dörren uppe med ett par vandringsstavar och du har en tillräckligt stor yta som skyddar mot solen där du kan sitta och njuta av utsikten. Innertältet blir också rymligt tack vare denna lösning. Visst, det sluttar i bägge ändarna men i större delen av innertältet är ändå takhöjden 105 cm vilket får klassas som bra. Riktigt bra, faktiskt. Det här är ett rymligt tvåmannatält. Punkt slut!
  Ingången saknar separat myggnätsdörr utan istället är halva dörren helt i mesh vilket givetvis kan bli en nackdel vintertid men trevligt större delen av året. Fyra ventilationsöppningar, två på var sida, som du når att justera inifrån absiden. 

  Pioneer 2 ingår i Zero-G Line hos Wechsel. En serie med fjälltält för de snöfria årstiderna där vikten prioriteras utan att komforten glöms bort. Ytterduksväv i 20D ripstop nylon med silikonbeläggning och en rivstyrka på 7 kg, dubbla sömmar, golv i 30D ripstop nylon med PU-beläggning & tejpade sömmar, aluminiumstänger och v-formade tältspik.
 • Egenskaper
 • Antal sovande: 1-2 pers
  Golvmått innertält: 125x235 cm
  Vikt komplett: 2.1 kg
  Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 235x235 cm
  Max innertältshöjd: 105 cm
  Vattenpelare ytterduk: 3000 mm
  Vattenpelare golv: 5000 mm
  Packmått cirka: 45x15 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 1
  Frakt: Klass 1

Tillbehör

Footprint Wechsel
REA
325 kr 650 kr

Se fler varor

Footprint Wechsel
REA
325 kr 650 kr
Logga in