Paellapanna 60 i gruppen Köket / Stekhällar & pannor hos Uthuset (810160MU)
Paellapanna 60
Muurikka

Paellapanna 60

Paellapanna med hög kant. Rymmer mat till 16-18 pers. Om du vill. 
695 kr
 • Produktbeskrivning
 • Muurikka Paellapanna 60 cm fungerar både över öppen eld eller på gasolbrännare/gaskök. Rejält kant som gör att maten håller sig där den ska. Bra! Pannan är tillräckligt stor för att mätta de flesta munnar, i vilket fall upp till 15-16 personer, nästan närmare 20 om vi snackar mindre munnar. Givetvis beroende på vad du lagar men snackar vi allt-i-ett-rätt såsom en klassisk paella, risotto eller någon wok så räcker den. Perfekt till lilla släktkalaset, scoutkårer, friluftsfrämjare eller andra grupper som vill avnjuta vällagad mat utomhus. 

  Den här pannan är tillverkad i kallvalsat stål. Den är alltså varken rostfri eller teflonbelagd så kräver lite skötsel. Både innan du tar den i bruk och under livstiden. Men backa inte för det, krångligare procedurer existerar. Vårdar du den som du ska så har du en panna med goda stekegenenskaper och som är fri från rostangrepp. 

  Innan du använder din panna för första gången så behöver du "bränna in" den. Koka först upp vatten och tvätta av pannan med milt, miljövänligt diskmedel. Detta för att avlägsna rostskyddet som kommer på vid leverans. Torka den helt torr. Hetta sedan upp pannan omedelbart och rejält, smörj på med neutral olja eller Silava Stekfett. Den här lilla proceduren gör att du förbättrar pannans rostskydd och egenskaper.
  Den bruna/brända fettytan som blir på pannan är helt normal. Den ska finnas där. Blir ytan skadad eller du tvättar bort den så bränn in din panna igen.

  När du rengör pannan så räcker det med att du använder hett vatten. Vid extra brända matrester som är svåra att få bort, prova med lite stålull eller liknande material. Torka alltid pannan helt torr efter du rengjort den. Den ska även förvaras torrt. 

 • Egenskaper
 • Yttermått cirka: Ø60 cm
  Vikt cirka: 4.2 kg
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 2
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Muurikka Set 58
Muurikka
3495 kr
Stekpanna Kolstål
695 kr
Grilltång 38 cm
Muurikka
170 kr
Grillborste
Muurikka
95 kr
Logga in