Lesovik Underquilt Otul Aur 120 passar de flesta typer av hängmattor.
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Otul Aur 120 Underquilt
Lesovik

Otul Aur 120 Underquilt

Underquilt för sommarens hängmatteturer. Gåsdun med 800 Fill power & 335 gram.
3575 kr
 • Produktbeskrivning
 • För att få till en rejält trevlig och sjyst underquilt har Lesovik teamat upp med Aura, en polsk tillverkare av dunprodukter. Resultatet är serien Otul Aur. Finns i en sommarmodell, alltså den här varianten som heter Otul Aur 120. Söker du en varmare dito är det Otul Aur 420 du ska spana in. 

  Lesovik Otul Aur 120 Underquilt är isolerad med gåsdun i 800 fill power. Gör den liten & lätt och förhållandevis varm till sin vikt och är underquilten att ta med på sommarturen eller då tempen håller sig någotsånär mellan 8 och 18 grader. För de allra flesta hängmattesovare borde den funka fint sen vår till tidig höst. Allt material, förutom dunet, är helt och hållet återvunnet och till skillnad från föregångaren är väven nu både lättare och mer rivstark tack vare ripstop. Med en sjyst ventilation torkar det även snabbt. 

  Underquilten mäter 200x110 cm och går att använda ihop med de flesta hängmattor.  Tack vare upphängningssystemet är den också myck så smidig att hänga upp, koppla bort samt justera. Vi vågar påstå att du har hängt upp din Otul Aur på under två minuter om du är lite flink i fingrarna. Hur tight du vill ha din underquilt kan ju behöva justeras beroende på väder och vind och det sköter du smidigt medan du ligger kvar i hängmattan. Varje kortända är försedd med dragsko som gör att du kan lyfta quilten hela 10 cm och få det riktigt tätt och trevligt både kring axlar och fötter. 

  Till skillnad från föregångaren har Otul Aur trapetsformad sömnad, det vill säga att dunkanalerna är något v-formade upp på varje sida. Det fina med det är att dunet håller sig på plats, sjunker inte ner mot botten (á la Newtons lag) och kommer hålla varmt hela natten. Undertill är däremot kanalarna något rymligare så att dunet verkligen kan lofta till sig rejält och ge dig bästa isolering över rygg, axlar & höft. Samma princip, fast omvänt, har Lesovik valt att använda i varje kortände; en smalare men fet kanal för att förhindra kallras vid huvud och fot. Smart!

  Upphängningssystemet går för övrigt att plocka bort enkelt & lätt. Vips så har du en lägerfilt, ett extra täcke eller en morgonrock när det är dags att dricka kokekaffet i sällskap av soluppgången. Värt att nämna är också att underquilten inte är testad enligt någon standardiserad testmetod. Den temperaturgräns som anges har Lesovik kommit fram till via ett idogt mätande och testande av produkten i ur och skur.
  Ja, Otul Aur 120 känns riktigt najs. Genuin, sjyst kvalisort och smidig som tusan. Levereras med packpåse och förvaringspåse.
 • Egenskaper
 • Material: 100% återvunnen polyamidväv (10 denier, ripstop)
  Isolering: Gåsdun 800 cuin
  Yttermått cirka: 200x110 cm
  Vikt netto: 335 gram
  Vikt fyllning: 120 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 2
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Heksa Tarp
Lesovik
1495 kr
Groza Tarp
Lesovik
1445 kr
Draka Hammock
Lesovik
1895 kr
Logga in