Logga in
Mutha Hubba NX i gruppen Tält / Kupoltält / 2-3 pers hos Uthuset (13316)
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX
Mutha Hubba NX

Mutha Hubba NX - MSR

MSR
Betyg på Mutha Hubba NX i gruppen Tält / Kupoltält / 2-3 pers hos Uthuset
8495 kr / 6795 kr
Självstagande & lätt tält för 3 pers. 1950 gram & dubbla absider.

Produktinformation

Precis som småsyskonen Hubba NX och Hubba Hubba NX är Mutha Hubba NX rejält rymligt. Vad sägs om 112 cm i takhöjd! Och själva konstruktionen (som amerikanerna kallar "bathtubfloor") gör att väggarna är raka en bra bit ovanför golvet så innertältet först börjar slutta i midjehöjd, om du sitter ned i tältet dvs.  Med andra ord kan tre personer sitta och sova helt okej i Mutha Hubba. Är ni endast två personer så upplevs tältet snarare som ett palats. En annan klar fördel med Mutha Hubba är ju dess vikt: 1950 gram för ett självstagande kupoltält är absolut inget du skojar bort! Ett perfekt tält för fjällvandringen, paddlingen eller cykeltouringen.

Vi har sovit ett gäng med nätter i lillasyster Hubba Hubba NX och älskar det. Inte enbart för rymden utan även för konstruktionen och att det är rejält enkelt att sätta upp. Samma sak gäller för Mutha Hubba. Inner- och yttertält sätts upp separat och gör ju då även att du kan använda dem var och en för sig. Endast yttertältet kan bli ett bra skydd för regn & blåst under matrasten och en klar & fin natt kan du strunta i att dra på yttertältet och får då ett tält med stjärnhimmelsvy och oslagbar ventilation. 

Dubbla absider är det som gäller, på långsidan. Visst det kan bli lite krångligt för den som ligger i mitten men känns inte som ett jättestort problem då både takhöjden och tältets innermått är rätt sjyst tilltagna. Innertältet har rikligt med meshpartier, både på dörrarna och i taket, och duken på yttertältet når inte ända ned till marken. Sammantaget skapar det en hejdundrande ventilation men gör också att Mutha Hubba kan upplevas lite kyligt när det blir kallare ute eller i rejäl blåst. Mutha Hubba är ett tresäsongstält, därmed basta. Alltså ett sjyst självstagande kupoltält som funkar från våren till hösten. Vintertid rekommenderar vi ett annat, något rejälare, tält. 


Både golv och yttertält är belagda med Xtreme Shield, MSRs patenterade PU-beläggning, som visat sig vara riktigt, riktigt slitstark och hålla upp till tre gånger längre än andra PU-beläggningar.

Tips från coachen! Ett extragolv är inte alls dumt att ha, skyddar bättre mot både markfukt & kondens och förlänger även livslängden på ditt tält. Till Mutha Hubba NX är det MSR Footprint Universal 3 Person som gäller.
Antal sovande: 2-3 pers
Golvmått innertält: 213x172 cm
Vikt komplett: 1.95 kg
Markmått yttertält max (linor & fästen tillkommer): 365x172 cm
Max innertältshöjd: 112 cm
Vattenpelare ytterduk: 1200 mm
Vattenpelare golv: 3000 mm
Packmått cirka: 53x17 cm

Leverans och frakt

Leveranstid:
Frakt:

Kundomdömen

Tillbehör

Footprint Universal
MSR
Extragolv till MSR-tält. Förlänger livslängden på tältet. Ett superb...
fr. 445 kr
Gear Shed V3
MSR
Ger 2,5 kvm extra utrymme till Hubba och Elixir-serien. 820 gram.
2295 kr 2895 kr

Se fler varor

Trail Base Water Filter 2L
MSR
Suverän vattenrenare för lägret & on-the-go. Renar 1 liter/min.
1695 kr
Reactor Coffee Press Kit
MSR
Kaffepress till Reactorgrytan. Kan man inte vara utan.
fr. 325 kr