Jemtlander 14 - 200 liter i gruppen Övrigt hos Uthuset (jemt-14-200)
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander 14 - 200 liter
Jemtlander

Jemtlander 14 - 200 liter

Komplett pulkasystem med skakel, sele & packväska. 144x50 cm & 2.7 kg.
7750 kr
 • Produktbeskrivning
 • Jemtlander 14 är ett komplett pulkasystem med en packväska á 200 liter som funkar till såväl enklare turer som till rejälare expeditioner. Made in Jämtland.
  I paktet ingår pulka med förstärkningsmedar, skakel, sele, packremmar och packväska.

  Jemtlander pulkachassi finns i två storlekar, J14 och J17. Den här modellen är alltså den något smalare och kortare varianten. Chassit är tillverkat i 4 mm tjock UV-skyddad polyeten med hög densitet (HDPE slät 300). Ett starkt och tätt plastmaterial. För att pulkan ska bli stabilare, tåligare och glida bättre är den försedd med två extra plastmedar undertill. Den överhängande kanten gör att det går lättare att lyfta pulkan samtidigt som den även skyddar pulkans innehåll om du drar pulkan mot ett träd, en sten eller någon iskant.
  Pulkan är utrustad med öljetter, både på front och i bakkant. Gör att du kan dra pulkan med rep, hjälpa till att knuffa pulkan i tunga motlut alternativt bromsa farten i rejäla utförslöpor. Pulkans utformning, med breda yttermått och en lagom hög kant, ger förutsättningarna för en följsam och mycket kursstabil pulka, som kräver väldigt tuff körning för att välta. Ja, han den där Bosse Hilleberg, han kan han!

  De dubbla skakelfästena är monterade på ovansidan så du enkelt ska kunna fälla skakeln över pulkan. Gör det smidigt om du vill få in din pulka i tältet eller annat mindre utrymme, exempelvis vid transport. Själva skakeln är utformad som en rörbåge med ett fast tvärstag. Stabilt men lättmanövrerat.

  Kapellväskan på 200 liter är anpassad till pulkans form och är försedda med en vit isolerad bottenmatta som både stadgar upp men även lyser uppe inne i packutrymmet. Väven är extra tilltagen så du kan öppna upp ordentligt och få en bra överblick över din utrustning, samtidigt som det också säkrar att din utrustning hålls på plats och att det blir tätt mellan väskorna och pulkan. Att få in snö och annat bös där är ju högst onödigt. Och otrevligt. 

  I paketet ingår ju även en sele med vadderade hängslen och lårremmar. Selen har stora justermöjligheter så oavsett kroppsstorlek och längd får du den att sitta bra. Låsningen i midjan är försedd med ett säkerhetsspänne som du snabbt knäpper upp vid kris. Hängslena går att ta bort om du exempelvis bär ryggsäck och inte vill ha något inunder som kan skava. 

  Yttermått: 144x50 cm
  Innermått: 134x44 cm
  Höjd: 12 cm (avser pulkan utan packning)
  Vikt: 2.7 kg (enbart pulkachassi)
 • Egenskaper
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt: Klass 1

Se fler varor

Logga in