Dura 8R i gruppen Liggunderlag / Uppblåsbara hos Uthuset (dura8r)
Dura 8R
Dura 8R
Dura 8R
Dura 8R
Exped

Dura 8R

Dunfyllt liggunderlag, tjockt som tusan och ooootroligt skönt! Och varmt! R-värde 7.8 och en vikt på 1110 gram.
 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Exped Dura 8R är lite som föregångaren, och trotjänaren, Downmat 9; ett rejält tjockt liggunderlag med slitstark väv och med en oslagbar komfort. R-värdet ligger på 7.8 vilket gör att du använda liggunderlaget året runt, särskilt om du oftare är ute under sen höst, vinter och tidig vår. Givetvis går det bra att packa med Dura 8R även på sommarturerna men var beredd på att det kommer bli rejält varm underifrån. Vi vill i och med det varna för svettiga nätter. På sommaren då alltså. För det blir varmt med ett sådant här liggunderlag, det lovar vi. Tack vare sin tjocklek på 9 cm så är det här liggunderlaget mer som en madrass, riktigt skönt när du vill ha extra komfort på skidturen, vandringen, scoutlägret, paddelturen eller vildmarkscampingen. Tack vare pumppåsen behöver du inte ta tokslut när det är dags att pumpa upp ditt liggunderlag. Det tar några vändor att lära sig rätta knycken men sen går det som en dans.

  Till skillnad från Expeds Ultra-madrasser har liggunderlagen i Dura-serien en kraftigare väv, både ovan- och undertill. Det gör liggunderlaget mer stabilt och slitstarkt men givetvis även något tyngre. Dura 8R är isolerat med 700 cuin RDS-certifierad dun. Enligt Expeds spec håller madrassen värmen ner till -40°C men det rekommenderar vi dig att ta med en nypa salt.  Hur som hur; ett riktigt varmt och skönt liggunderlag är vad det är. Oslagbar komfort!

  Liggunderlagen i Expeds Dura-serie är alltså något för dig som prioriterar komfort & slitstyrka framför vikt & volym. Med det sagt så är de här madrasserna inte särskilt tunga ändå. Inför säsongen 2022 så uppdaterades samtliga uppblåsbara liggunderlag från den schweiziska tillverkaren; samma gamla goda kvalité men nya namn och återvunnet material i ytterväven. Närmare bestämt Öko-tex certifierad återvunnen ripstop polyester, 170 deniers tjocklek på undersidan och 75denier på ovansidan.

 • Egenskaper
 • Form: Rektangulär
  Yttermått cirka: MW: 183x65 cm | LW: 197x65 cm
  Tjocklek: 9 cm
  Vikt netto: MW: 1110 gram | 1215 gram
  R-värde (enl ASTM F3340-18): 7.8
  Packmått cirka: 35x17 cm
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Ultra 5R Mummy
fr. 1780 kr
FlexMat
Exped
fr. 285 kr
Ultra 7R Mummy
fr. 2395 kr
Ultra 3R Mummy
fr. 1795 kr
Logga in