Ascent III i gruppen Sovsäckar / Vintersäckar / Dun hos Uthuset (AAC3_sts_r)
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Ascent III
Sea to Summit

Ascent III

Semirektangulär dunsovsäck för vinterturer. Rymlig men lätt. 1300 gram & -17 i herrkomfort.
Storlek: 
Antal: 

Kampanjvara

Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
 • Produktbeskrivning
 • Sea to Summit Ascent III är en rymlig dunsovsäck för höst- och vinterbruk. Tack vare sin semirektangulära form så finns här generöst med plats. Något avsmalnande ned mot fotboxen men alltså betydligt rymligare än en traditionellt mumieformad sovsäck. Med en komforttemperatur på -17 (för herr) klarar du dig med den här säcken på de flesta vinterturer, definitivt om du kör låglandsturer. Har du planerat fjälltur så slå en kik på väderprognosen innan men för vinterturer från mitten mars till slutet april borde den inte vålla några köldskador. Finfina värden både när det gäller vikt och volym dessutom, 1300 gram & 8 liter (komprimerad). 

  Sovsäcken har hela tre separata dragkedjor vilket gör att du får oanade möjligheter till att ventilera ifall det skulle bli för varmt. Dessutom går det att zippa upp hela ena sidan+botten så sovsäcken blir till ett täcke/quilt. Snajsigt! Både vertikala och horisontella dunkanaler gör att dunet håller sitt 60/40-förhållande, dvs 60% av dunet på ovansidan och 40% undertill. Över torson är det vertikala kanaler som gäller vilket förhindrar att dunet letar sig ut åt sidorna och skapar köldbryggor där du behöver värmen som mest.
  Den anatomiskt formade huvan går att få rejält tajt med dragskostängningen vilket är riktigt najs när det är dragit och båda sidoblixtlåsen är försedda med invändiga dunkanaler så att inte värmen letar sig ut. Som grädden på moset har Ascent AC III även en värmekrage. Med andra ord; helt säkrat att värmen stannar där den ska. Om du inte vill annat det vill säga...

  Ankdun med 750 Fill Power är det som gäller, närmare bestämt Ultra-Dry-Down, dvs ankdun som är behandlat för att stå emot väta bättre. Trots att dunet blir fuktigt så klumpar det sig inte lika lätt eller förlorar sitt loft. Enligt Sea to Summit så torkar även deras Ultra-Dry-Down 60% snabbare än obehandlat dun. Och det är så klart RDS-dun som gäller, Responsible Down Standard. 

  Ascent AC III levereras med Ultra-Sil kompressionspåse samt en större förvaringspåse.

 • Egenskaper
 • Form: Semirektangulär
  Isolering: Ankdun 750 cuin
  Komforttemperatur dam (T comf enl EN 13537): -10 °C
  Komforttemperatur herr (T lim enl EN 13537): -17 °C
  Vikt netto: Regular 1325 gram/ Long 1445 gram
  Kroppslängd (max rekommenderad): 183 cm / 192 cm
  Vikt fyllning: 750 gram / 840 gram
 • Specifikationer
 • Lagersaldo: 0
  Frakt:

Se fler varor

Pocket Trowel Stål
Sea to Summit
399 kr
Mosquito Headnet 2021
Sea to Summit
169 kr
Comfort Plus Rectangular
Sea to Summit
fr. 2045 kr
AlphaLight Long Spoon
Sea to Summit
149 kr
Logga in